Composiet

Het meeste gekozen stenenwerkblad van Nederland is composiet en dat is niet voor niets!

Composiet aanrechtbladen zijn het meest populaire in Nederland. Dat is niet zo vreemd gezien de vele positieve eigenschappen. Geen enkel soort  werkblad in Nederland heeft de perfecte eigenschappen , maar composiet komt daar het dichtstbij in de buurt!

Daarom zijn bij ME Kitchen alleen dergelijke werkbladen verkrijgbaar. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook oersterk en in vele kleuren leverbaar.

Composiet aanrechtbladen zijn samengestelde aanrechtbladen. Ze bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Door de hardheid en dankzij het productieproces is het materiaal kras-, slijt- en stootvast. Ze kunnen gepolijst, gebrand of gezoet worden afgewerkt, het is net wat u wil. Door deze fantastische eigenschappen hebben  composiet werkbladen een lange levensduur, dus heel duurzaam.

De degelijkheid van composiet is een sterk punt. De materialen worden onder hoge druk tegen elkaar geperst, dat zorgt voor een hoge dichtheid. Daarnaast wordt voorkomen dat vervuilde stoffen tot het aanrechtblad kunnen doordringen, het is daarmee ook hygiënisch. Maar laat vooral geen agressieve of zure  vloeistoffen op het composiet werkblad liggen. Natuurlijk weet u niet altijd  welke vloeistof zuur of agressief is, gebruik daarom altijd voor de zekerheid  een onderzetter “better safe then sorry”.

Maar composiet beschikt over meer goede eigenschappen zoals een zeer hoge hittebestendigheid. Voorkom dat u een gloeiend hete  pan op het werkblad zet , dan kan, zoals o alle andere soorten werkbladen  een ‘thermoshock’ optreden wat tot verkleuring kan leiden. De werkbladen zijn tevens zeer krasbestendig maar gebruik altijd een snijplank/onderzetters om alle risico’s van krassen te vermijden. Ook ‘werken’ ze niet, dat betekent dat u niet bang hoeft te zijn voor krimpen of rekken.

Composiet aanrechtbladen zijn tevens erg onderhoudsvriendelijk. Reinigen kan met warm water en een mild schoonmaakmiddel op groene zeep basis.

arrow_upward