Kookplaten

IK4083M

De IK4083M is van matzwart glas, heeft 2 losse kookzones én 2 flexzones. Deze flexzones maken het mogelijk om 2 kookzones gemakkelijk aan elkaar te koppelen.

  • Tiptoetsbediening
  • Matzwarte sierlijst
  • Koppelbare zones voor groter kookoppervlak

Deze inductiekookplaat is familie van de winnaar van de Design Award 2020 en dat merk je! De inductiekookplaat is van matzwart glas, heeft 2 losse kookzones én 2 flexzones. Deze flexzones maken het mogelijk om 2 kookzones gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Zo ontstaat er één groot kookoppervlak. Handig voor het gebruik van een extra grote pan of een grill- of teriyakiplaat. Bovendien hebben deze flexzones een minimaal energieverlies. Dat komt door de unieke Pelgrim techniek, die de flexzones tot de meest effectieve maakt op de markt.

Naast de flexzones zijn er meer tools die het gebruiksgemak vergroten zoals tiptoetsbediening, een boostfunctie, restwarmte-indicatie en een warmhoudstand. Ook is de kookplaat voorzien van een matzwarte sierlijst rondom om de glasplaat te beschermen. 

Een groot pluspunt aan deze inductiekookplaat is de kleur. Matzwart zorgt voor een stoere, stijlvolle uitstraling in je keuken. Niet voor niets is deze stijl niet meer weg te denken uit het keukenaanbod. Combineer deze kookplaat met andere matzwarte apparaten van Pelgrim om je keukenlook compleet te maken.

Matzwart

Is een inductie kookplaat met de unieke matzwarte Pelgrim screening helemaal jouw ding? Dat snappen we wel. Deze kookplaat is voorzien van een zeer sterk krasvast patroon doordat de matte screening is geprint op het keramisch glas en vervolgens is geëmailleerd in de oven. De dunne, matzwarte sierlijst rondom de kookplaat geeft de inductie kookplaat een zeer strakke en moderne uitstraling. De plaat is bovendien perfect te combineren met apparatuur uit de matzwart lijn.

Flexzones

Wil je gebruik maken van een grill- of teppanyaki plaat, een ovale pan of een pan met een ander afwijkend formaat? Dan biedt een kookplaat met FlexZone uitkomst. Hiermee creëer je eenvoudig extra kookruimte door twee rechthoekige zones te koppelen tot één grote kookzone. Het innovatieve achthoekige design van onze FlexZones creëert een optimale kookoppervlakte tot maar liefst 385 x 225 mm. Bekijk alle accessoires voor de FlexZone.

Tiptoetsbediening

Bij tiptoetsbediening selecteer je eenvoudig de gewenste stand door op de + of – te drukken. 
Binnen deze methode bieden wij twee varianten: centrale bediening, waarbij je de gewenste kookzone selecteert en vervolgens kunt bedienen, of bediening per kookzone.

iF Design Award

Luxueus tijdloos en doelbewust in eenvoudig; met deze woorden omschrijft de iF Design jury de Pelgrim IK4083M. Het grootste model (80cm) uit de nieuwe serie matzwarte inductiekookplaten werd zowel op uiterlijke als functionele kenmerken beoordeeld. De subtiele zwarte sierlijst de matte afwerking, het gecombineerde kookoppervlak en de slimme bedieningselementen resulteerden in het winnen van de bekende internationale design award. Keukenmerk Pelgrim mag de IF Design award samen met Vanderveer Designers in ontvangst nemen. 

De Pelgrim IK4083M is een van de 6 modellen uit deze serie met de exclusieve matzwarte afwerking. Met de FlexZone functie kunnen twee kookzones gecombineerd worden tot een grote zone van 38,5x22,5cm zodat thuiskoks ook hun grote (grill)pannen op inductie kunnen gebruiken. Andere opvallende kenmerken die de gebruiksvriendelijkheid onderstrepen zijn de warmhoud functionaliteit en de boostfunctie per kookzone om tijdelijk op extra vermogen te koken.
 

arrow_upward